Hoe werkt een VR-bril?

De werking van VR brillen uitgelegd.

Virtual Reality is nu voor iedereen beschikbaar! Stap in een achtbaan of ervaar de topsnelheid van een Formule 1 wagen. De mogelijkheden in Virtual Reality zijn werkelijk waar eindeloos!

U heeft een VR-bril nodig in combinatie met een smartphone om simpel en betaalbaar Virtual Reality te ontdekken. De meest recente smartphones zijn geschikt voor Virtual Reality. Weet u niet zeker of uw smartphone geschikt is? Download dan uit de App Store of Google Play Store een Virtual Reality app en beweeg uw smartphone om te testen of het beeld soepel meedraait. Dit is zeer belangrijk voor de ervaring. Schokkerig beeld zal de gebruiker misselijk maken.

Zodra er een Virtual Reality-app of game geopend is gaat de smartphone in de VR-bril. Het beeld van uw smartphone zal in twee delen splitsen. Hierdoor krijgt ieder oog een apart beeld door de lenzen te zien. Deze truc laat ons brein denken dat het beeld in 3D is.

Virtual Reality-brillen werken hetzelfde als de 3D brillen in de bioscoop, maar met één groot verschil! VR-brillen maken namelijk gebruik van sensoren in uw smartphone om de kijkrichting van uw hoofd te bepalen. Dus wanneer u naar links kijkt, dan gaat het beeld van de VR-bril ook naar links. En als u 360-graden om u heen gaat kijken, zal telkens het beeld met uw kijkrichting meedraaien. Deze techniek zorgt er voor dat u het  gevoel krijgt dat u echt in een andere realiteit bent beland!

Download één van de vele Virtual Reality-apps & games op uw smartphone


Plaats uw smartphone in de VR-bril


Centreer het beeldscherm in het midden van de VR-bril


Bewonder de wereld van Virtual Reality!